Lifestyle by Ida!

Kategori: Lifestyle

Fredagsmys

Vad gör ni ikväll? Själv sitter jag i soffan och bara tar det lugnt framför lite tända ljus. Ha en trevlig helg!

My weekend in pictures

I fredags jobbade S kväll och jag passade på att renskriva föreläsningsanteckningar. Skulle kunna tro att det är en läkare som skriver när man tittar på det jag skrivit! När S kom hem såg vi på lite serier innan jag somnade som en stock. Plus att jag gjorde klar mina ansökan om praktikplats till vårterminen. Nu är det verkligen inte långt kvar till min utbildning är klar... På lördagen tog vi en tur till Ikea. Vi köpt sängbord som jag tänkt visa upp till veckan här på bloggen. Köpte även galgar, en matlåda i glas (det bästa som finns) och några lådor som jag ska använda till att få ordning i golvet i min garderob. Nu ligger alla smågrejer där i en gigantisk låda och det är inte alls praktiskt eller snyggt. Lunchade på Bergvik och hittade ett par supersnygga skor som var gjorda för mig. Låga, svarta i mocka som ni får se till veckan så ni har mycket att se fram emot här! 

På eftermiddagen hade jag och en vännina tjejdejt på bio. Vi såg Bridget Jones´s baby och det var nog bland den roligaste filmen jag sett. Helt klart en riktig "tjejfilm". 

Idag har jag suttit med datalab hela dagen och testerna är inte klara än. Passade på att ta en tur till gymmet efter lunch för en paus från plugget. 

Imorgon väntar föreläsning på förmiddagen om antiepilptika och antipsykotika. Efter lunchen ska jag försöka hinna klar datalabben och skriva labrapport.


 

Städhjälp

Har ni någon gång funderat på hur mycket tid det går åt att städa i hemmet? Igår dammade, dammsugade och torkade jag golvet här efter att ha skjutit upp det många dagar då tiden inte har funnits till. Samtidigt funderade jag på när lägenheten blev ordentligt städad sist. Kom underfund med att det var i början av augusti när vi flyttade in här. Tiden räcker inte till för att städa nu med både heltidsplugg och ett extrajobb samtidigt.

Jag har pratat med vänner om det här med att anlita hemhjälp till städning och våra åsikter är mycket spridda. Så här tänker jag: jag tycker mycket om- och vill ha det både snyggt och städat hemma, men som jag nämnt så är det inte prio ett på min “to-do list”. Visst kostar det, men tid är även pengar, tid som jag sparar på och kan göra något helt annat med exempel som att umgås med vänner, lugn hemmakväll eller plugga om det är tentavecka.

Om jag skulle anlita hjälp är det viktigt att de använder bra städprodukter som är snälla mot både miljö och människor och självklart att de gör ett bra jobb. Hemmiljö som jag skriver detta inlägg i samarbete med står för alla dessa kriterier och har en nöjd-kund garanti. De erbjuder allt från städning till fönsterputsning. Det sistnämnda skulle jag inte tveka en sekund på att få hjälp med!

New in from Levi´s

Under tjejkvällen i torsdags förra veckan köpt jag en t-shirt och ett par svarta jeans från Levi´s. I mina gamla svarta jeans så har resåren krupit ur byxorna och det har gjort dem så otroligt fula att ha på sig.  Jag testade många olika modeller av jeans i Levi´s butiken innan jag hittade de med perfekt midja. Det blev modell 721med högre midja och slim fit i benen. De var däremot för långa men det fixade de i butiken. 

 

 T-shirten (25% rabatt) - HÄR // Levi´s 721 - HÄR

Kvällsläsning

Kan inte minnas när jag senast läste eller bläddrade i en tidning. Tick Tara på Lidingöloppet och Amelia och Styleby fick jag på tjejkvällen förra veckan. Nu har jag faktiskt lust att läsa och bläddra litegrann. Känner mig lugnare i kroppen efter en tid med mycket på gång i skolan. 

Idag sattes alla delar till grupparbetet med patientfall ihop som det jobbas på nu. På onsdag till veckan är det examinering på det så det är skönt att det är färidgt redan nu så man får god tid på sig att läsa sig in i materialet.

My Bible

Idag står patientfallsarbete på mitt schema. Jag har blivit tilldelad en 3-årig tjej som har penicillinallergi med ensidig öroninflammation. Sånt här tycker jag är jättekul och intressant att grotta ner sig i. Det är mycket att tänka på t.ex. vilka alvernativ finns till penicilliner vid allergi, ska hon ens ordineras antibiotika över huvud taget, hur är hennes allmäntillståd, hur ser örat ut, är det perforerat? Det är mycket att fundera och resonera över. Läkemedelsboken och fass är mina biblar, där finns svar och rekommendationer om det mesta. 

Autumnjacket

Nu när det har varit så kallt under dagarna och speciellt på morgonen när det är tre grader och lägre så har det varit skönt med en varmare jacka. Själv har jag tagit fram min fodrade skepparkavaj som hängt med i många år från en superrea på H&M för länge sedan. Jag skulle gärna uppgradera den mot någon av dessa nedan.

                                                 Busnel- Victoria jacket // Busnel - Petra Coat

                                                           Maison Scotch- Coat // Busnel - Ina Jacket

 

Evening update and OOTD

Nu är jag äntligen färdig med alla föreberedelser inför morgondagens seminarium. Vilken lättnad i kroppen nu efter denna kväll med upptadering av datorn i sisådär hundra år.. 

Har ni sett vilket snyggt skal jag skaffat? Jag köpte det från iDeal of Sweden och det landade på posten igår. De har en massa fina skal som jag mer än gärna vill ha i flera mönster och färger

polotröja - Holly&Whyte // jeans - Now & Then // mobilskal - HÄR // halsband - nelly