Lifestyle by Ida!

Kategori: Lifestyle

Teknik i ett nötskal

Alltså hur lång tid ska detta ta? Precis när jag ska greja med min presentation till seminariet imorgon. Är det inte typiskt.

Lidingöloppet 2016

Tidigt i lördags morse åkte jag och S iväg mot Stockholm för att springa lidingöloppet på tremil för S och jag rosabandetloppet på en mil. S gjorde det med bravur på lördagen! Jag är otroligt nöjd över mitt lopp i söndags. Sprang loppet som bara gick uppåt och nedåt på en timme och nio minuter. Hade aldrig trott att jag skulle genomföra ett millopp för ett år sedan.. Jag kan till och med tänka mig att gör det igen. 

Vi bodde på scandic victoria towers som var ett fint hotell med trevliga rum. Restaurangen var mycket välbesökt underkvällen så det tog ett tag att få mat men det var helt klart värt väntan. Jag valde bort såsen och och bytte ut de kryddiga potatisklyftorna mot pommes pga min fruktosintolerans. På frukostbuffén hade be bra utbud av mjölkfritt, laktosfritt och mycket glutenfritt. 

 

New bed

Här kommer några bilder på sängen som kom i förrgår! Som jag har längtat efter den. Hade det dröjt en vecka till hade det varit tre månader (!!) sedan vi beställde den. Egentligen var det meningen att den skulle komma i mitten av augusti men det dröjde bra mycket mer tid... Sängen är i alla fall so otroligt skön att sova i. Än är det inte riktigt klart här i sovrummet. Än saknas sängbord och sänglampa. 

Ni ser att jag gillar grått. Tycker det är en fin färg som ger mig ro och lugn, perfekt när man ska sova på kvällarna! 

Pink Stripes

Idag har jag varit till universitetet på föreläsning på förmiddagen. Lunch åt jag hemma tillsammans med S innan han gick iväg på jobb. Nu i eftermiddag och kväll ska jag läsa en del, göra några hemsysslor (ta ner soporna) och greja inför helgen. 

Jag kan avslöja att hemleveransen var vår säng som vi beställde i början av juli... Jag har i alla fall sovit som en ängel inatt. 

Outfit of the day:

 

skjorta - Polo Ralph Lauren // jeans - Now & Then

Seminarium 2

Imorse hade vi seminarium om läkemdelesgruppen COXhämmare. Igår kändes magkänslan bra och det kändes som jag hade koll på det man skulle kunna. Idag på seminariet gick det väl sidsådär för allihopa. Vanligtvis får man (iaf vi) reda på innan man går om man är godkänd men inte idag. Igen hade någon uppfattning om hur det hade gått.  Så lättad jag blev när jag för en stund sedan loggar in på kau och läser "Seminarium 2 - Godkänd". 

Nu dröjer det ett tag innan nästa seminarium, så skönt!

It's Monday

Ville verkligen inte gå upp imorse när klockan ringde vid sju. Kravlade mig ändå upp trots att det kändes som kroppen fortfarande sov. Stoppade sedan hela maskaraborsten i ögat så allt blev svart och kladdigt. Bra jobbat va? Ont gjorde det i alla fall! Piggnade till när jag väl kom ut i den friska, ganska kalla luften. En föreläsning och lite diskussion innan jag tog en selfie och sedan tog bussen hem.

A friday update

Fredag igen, vad otroligt fort veckorna går.. Har varit på universitetet mellan 10-16 idag. Har haft föreläsning om farmakologiska behandlingar vid hjärt-och- kärlsjukdom som exempelvis hjärtsvikt, hypertoni och arytmi. Mycket att lära sig men intressant. Till lunch blev det matlåda med tagliatelle och pastasås som var otroligt god och mycket hungrig var jag. 

Känner mig lite risig i kroppen idag så jag ska ta det ganska lugnt ikväll. Ska ta en promenad senare efter jag ätit hade jag tänkt och sedan läsa litegran. Just nu har jag slagit på nyhetsmorgon på "play" på tvn för att få se prins Alexanders dop som var idag..

tröja - BikBok // byxor - Lindex 

A visit at the heairdresser

Igår var jag till Nikita hair i duvanhuset och klippte mig. Jag klippte mig hos Linnea som brukar klippa mig. Hon tog, som ni kanske ser, av mycket på längden vilket jag har funderat på under ett bra tag. Jag är i alla fall supernöjd! Första bilden tog jag alldeles innan jag gick till frisören och andra bilden är tagen direkt jag blev klar.

 

Behöver ny ansiktskräm, vilken ska jag välja?

Jag har torr hud. I ansiktet är jag supertorr på bland annat hakan och det blir ännu värre när det blir kallare ute. Vanligtvis använder jag Aloe Shooting Night Creme från the Body Shop både morgon och kväll för att återfukta huden. Den passar mig bra på sommaren när det är ett varmare klimat. Nu blir det kallare och luften torrare och jag behöver en annan ansiktskräm som är mer återfuktande och mjukgörande. Har funderat på att testa the Body Shops Vitamine E Moisture Creme efter att ha fått ett test av den som kändes lite fetare än den kräm jag använder idag. Har ni någon annan ansiktskräm att rekommendera ett supertorrt ansikte? 

Back in University

Då var terminen och nya kursen startad. Mycket ska göras och läras på dessa tio veckor framöver på formakologin. 50 kapitel ska läsas, sex seminarier, X antal övningar och en tenta på 50 "arbetsdagar". Det gäller att inte ligga på latsidan och att börja läsa kursboken direkt! Så nu ska jag dricka upp kaffet och sedan läsa. Ikväll ska jag förhoppningsvis på spinning om jag får plats, står på reserv nämligen.