Lifestyle by Ida!

Kategori: Mat/Food

Lidingöloppet 2016

Tidigt i lördags morse åkte jag och S iväg mot Stockholm för att springa lidingöloppet på tremil för S och jag rosabandetloppet på en mil. S gjorde det med bravur på lördagen! Jag är otroligt nöjd över mitt lopp i söndags. Sprang loppet som bara gick uppåt och nedåt på en timme och nio minuter. Hade aldrig trott att jag skulle genomföra ett millopp för ett år sedan.. Jag kan till och med tänka mig att gör det igen. 

Vi bodde på scandic victoria towers som var ett fint hotell med trevliga rum. Restaurangen var mycket välbesökt underkvällen så det tog ett tag att få mat men det var helt klart värt väntan. Jag valde bort såsen och och bytte ut de kryddiga potatisklyftorna mot pommes pga min fruktosintolerans. På frukostbuffén hade be bra utbud av mjölkfritt, laktosfritt och mycket glutenfritt. 

 

No milk here

Öppnade kylskåpet igår och detta var vad jag såg i kylskåpsdörren. Visst ser det ganska trevligt och snyggt ut. Både jag och S är allergiska mot mjölkprotein så det är mycket mjölkfritt i vårt kylskåp. Jag har alltid haft svårt att dricka havremjölken men i matlagning och bakning tycker jag det är gott. Allra godast att använda i matlagning är iMat från Oatly. Den är ju nyttigt också. Cocosmjölken dricker inte jag på grund av min fruktosintolerans men S tycker den är god.
Det finns så mycket bra alternativa produkter till mjökprodukter som är utan sojaprotein nu jämfört med några år tillbaka. Har ni några favoritprodukter som ni använder som är mjölkfritt?

Lite vardagslyx

Idag och imorgon är jag ledig eftersom jag jobbar hela helgen.. Att jobba helg gör mig ingenting, det tråkiga är att S är ledig denna helg men sådant kan man  inte styra när man inte lägger sitt eget schema. I alla fall har jag min ledighet denna veckan nu i två dagar och många tycker att det skulle vara himla tråkigt. Ingen annan som är ledig osv.. Själv tycker jag det är rätt skönt att vara ledig en vardag mitt i veckan. Idag gick jag upp när S åkte till jobbat strax efter sju. Jag har lite svårt att ta sovmorgon.. Istället går jag upp och äter frukost med havregurt, te och smörgås framför nyhetsmorgon, finns det något bättre att se än det på morgonen? Nej, tror inte det. Fyllde tvättmaskinen och drog på mig sköna kläder och gick en morgonpromenad på fem kilometer samtidigt som jag lyssnade ikapp säker stilpodden.. Nu sitter jag här framför datorn och väntar på att kaffet ska bli klart. Det kallar jag en skön morgon.. Något annat som är skönt att göra på förmiddagen när det är vardag är att storhandla. Det är nästan tomt i matbutikerna eftersom de flesta jobbar. Man slipper trängas och många varor som 'r slut på kvällen finns fortfarande kvar på hyllorna.  

Kan tycka att jag låter lite som en tant men för mig är det lite av vardagslyxen när man jobbar så kallade obekväma arbetstider. 

Pastasallad

Min favoritmat just nu är pastasallad! Skulle kunna äta det alla dagar i veckan utan att tröttna. Det går ju att variera i oändligheter. Sedan tar det knappt någon tid att laga. Det som tar längst tiden att koka pasta. Jag har precis testat pasta med 30% vita bönor och 70% durumvete och det smakar precis som vanlig pasta. Jag tror inte att någon som inte gillar bönor skulle märka någon skillnad på smaken. Tror att de kom från Kungsörnen om jag inte minns helt fel.. Vad har ni i er favvopastasallad? Pastasallad är nog den bästa tentamaten jag kan komma på! Få se vad det blir till middag idag, tror inte det blir pastasallad, synd nog! Wish we luck for my exam tomorrow!

Fredagsfrukost i soffan

Godmorgon allihopa! Jag har precis ätit frukost lite senare än vanligt men vad gör det, det är ju ändå fredag idag. Det blev havregrynsgröt toppad med lite blåbär och havremjölk och såklart en kopp kaffe. Detta gick snabbt ner i min hungriga magen framför slutet av nyhetsmorgon.  Vad resten av dagen har att bjuda på vet jag inte riktigt än. Helgen bjuder på en jobbkväll imorgon annars finns det inga speciella planer. Jag får ta det som det kommer, skönt tycker jag!

Varma mackor

 

Efter en mäktig lunch så kände jag att det räckte med något enklare till kvällsmat. S höll med och så gjorde vi varma mackor. Vi tog lite blandad fyllning och toppade alla med ost. På mina toppade vi med mjölkfri ost, "Jeezly perfect pizza" från Astrod och Aporna. Ibland kan det allra enklaste vara det allra bästa. Ha en bra lördagskväll! Nu blir det film i soffan.

Morgonpigg?

Godmorgon, har ni vaknat? Själv har jag varit vaken sedan strax innan halv sex. Nu sitter jag på bussen påväg till jobbet. Idag blir det en lång dagtur till fyra. Bjuder på bild från gårdagens middag, fylld kalkonfilé med pommes och sallad.