Lifestyle by Ida!

No milk here

Öppnade kylskåpet igår och detta var vad jag såg i kylskåpsdörren. Visst ser det ganska trevligt och snyggt ut. Både jag och S är allergiska mot mjölkprotein så det är mycket mjölkfritt i vårt kylskåp. Jag har alltid haft svårt att dricka havremjölken men i matlagning och bakning tycker jag det är gott. Allra godast att använda i matlagning är iMat från Oatly. Den är ju nyttigt också. Cocosmjölken dricker inte jag på grund av min fruktosintolerans men S tycker den är god.
Det finns så mycket bra alternativa produkter till mjökprodukter som är utan sojaprotein nu jämfört med några år tillbaka. Har ni några favoritprodukter som ni använder som är mjölkfritt?

It's Monday

Ville verkligen inte gå upp imorse när klockan ringde vid sju. Kravlade mig ändå upp trots att det kändes som kroppen fortfarande sov. Stoppade sedan hela maskaraborsten i ögat så allt blev svart och kladdigt. Bra jobbat va? Ont gjorde det i alla fall! Piggnade till när jag väl kom ut i den friska, ganska kalla luften. En föreläsning och lite diskussion innan jag tog en selfie och sedan tog bussen hem.

A friday update

Fredag igen, vad otroligt fort veckorna går.. Har varit på universitetet mellan 10-16 idag. Har haft föreläsning om farmakologiska behandlingar vid hjärt-och- kärlsjukdom som exempelvis hjärtsvikt, hypertoni och arytmi. Mycket att lära sig men intressant. Till lunch blev det matlåda med tagliatelle och pastasås som var otroligt god och mycket hungrig var jag. 

Känner mig lite risig i kroppen idag så jag ska ta det ganska lugnt ikväll. Ska ta en promenad senare efter jag ätit hade jag tänkt och sedan läsa litegran. Just nu har jag slagit på nyhetsmorgon på "play" på tvn för att få se prins Alexanders dop som var idag..

tröja - BikBok // byxor - Lindex 

Concrete

Idag åkte jag till universitetet till klockan åtta för att upptäcka att dagens föreläsning var inställd.. Det är sådant som händer! Passade istället på att besöka biblioteket och en bok fick följa med hem. Har läst mycket idag och har även hunnit med ett besök på Clas Ohlson. Har spanat på liknande lampor ett tag till sovrummet. Våra sovrumsfönster börjar ungefär 150cm från golvet och är inte så höga och lampan vi hade tidigare passade inte riktigt då ser alldeles för hög ut för fönstret. Denna lampa som fick följa med hem tycker jag passade riktigt bra!

A visit at the heairdresser

Igår var jag till Nikita hair i duvanhuset och klippte mig. Jag klippte mig hos Linnea som brukar klippa mig. Hon tog, som ni kanske ser, av mycket på längden vilket jag har funderat på under ett bra tag. Jag är i alla fall supernöjd! Första bilden tog jag alldeles innan jag gick till frisören och andra bilden är tagen direkt jag blev klar.

 

Behöver ny ansiktskräm, vilken ska jag välja?

Jag har torr hud. I ansiktet är jag supertorr på bland annat hakan och det blir ännu värre när det blir kallare ute. Vanligtvis använder jag Aloe Shooting Night Creme från the Body Shop både morgon och kväll för att återfukta huden. Den passar mig bra på sommaren när det är ett varmare klimat. Nu blir det kallare och luften torrare och jag behöver en annan ansiktskräm som är mer återfuktande och mjukgörande. Har funderat på att testa the Body Shops Vitamine E Moisture Creme efter att ha fått ett test av den som kändes lite fetare än den kräm jag använder idag. Har ni någon annan ansiktskräm att rekommendera ett supertorrt ansikte? 

Back in University

Då var terminen och nya kursen startad. Mycket ska göras och läras på dessa tio veckor framöver på formakologin. 50 kapitel ska läsas, sex seminarier, X antal övningar och en tenta på 50 "arbetsdagar". Det gäller att inte ligga på latsidan och att börja läsa kursboken direkt! Så nu ska jag dricka upp kaffet och sedan läsa. Ikväll ska jag förhoppningsvis på spinning om jag får plats, står på reserv nämligen. 

Rutiner i all ära

Nu i veckan har jag varit ledig från precis allt från både plugg och jobb, så skönt att inte behöva skriva tenta i sommar! Känner att livet är påväg tillbaka till "vanliga" rutiner. Många har redan gått en vecka i skolan och de flesta är tillbaka från semestern. Trots att jag jobbat största delen av sommaren så känns det som kroppen och knoppen har fått pausat. Har varit på gymmet en gång i sommar.. Däremot har jag varit ute på promenader och så har jag ju ett jobb där jag rör mig ständigt. 

Denna vecka har jag varit på gymmet ungefär varannan dag och det har varit riktigt kul, men jobbigt. Har en olidlig träningsvärk i mina lårmuskler så det är inte klokt! Har fått schema för farmakologin så nu vet jag ungefär vad som väntar på universitet fram till november. Igår gjorde jag har S klar städningen i vår lilla lägenhet så nu är det bara besiktningen klar. 

Idag har jag jobbat ett kort dagpass och imorgon väntar ett långt pass. 

 

Josefine Workbag

Nu är det mindre är en vecka kvar till höstterminens kurser drar igång. Jag ska läsa 15hp farmakologi till att börja med. Jag har införskaffat mig den perfekta jobb/skolväskan som passar till precis alla kläder. Efter att ha läst säker stil av Ebba von Sydow och Emilia de Poret så har mitt tänk kring köp över lag förändrats till det bättre. För mig är det viktigt att jobbväskan har plats för dator, böcker, anteckningsbok, matlåda, min lilla necessär osv. Min väska jag använt tidigare är inte tillräckligt stor och jag blev helt såld när jag såg denna i fönstret hos Accent. Var inne och kände på den två gånger innan jag bestämde mig och köpte väskan. Helt genomtänkt köp!

Väskan kommer från Don Donna och modellen heter Josefine Workbag. Den finns även i fler färger men jag tycker svart är bäst, säker stil helt i min smak.

The Island Festival

Vilken helg det har varit! I fredags jobbade jag mellan 7-13, hem duscha och greja lite. Vid sextiden på kvällen mötte jag min äldsta lillasyster och hennes kompis vid busstationen här i Karlstad. Vi gick hem och lagade tacos lagom till S slutade jobbet. Tog sedan kvällspromenad och handlade frukost till helgen. Sedan hade vi självklart fredagsmys innan vi bäddade ut bäddsoffan till våra liggäster. 

På lördagen så hade vi shoppingdag allihopa. Min lillasyster och hennes vän är ju inte små längre och klarar sig och reder sig bra själva. Man blir lätt överbeskyddande men jag vet att de klarar av det mesta. På kvällen gick de före till The Island Festival medan jag och S med vänner kom efter. Festivalen var helt awesome! Det enda som kunde varit bättre är vädret. Var som blöta katten när vi kom hem på natten. 

Trots sen kväll (läs natt) så var det tidig morgon på söndag eftersom min syster och hennes vän skulle med bussen för att hinna hem i bra tid. Så är det när man börjat gymnasiet. Det var jättekul att de kunde och ville komma hit och hälsa på lite längre tid. Ingen av dem har ju sett vårt nya hem tidigare förutom på bild. Jag hoppas de haft lika bra helg som jag har haft det! Skickar ett tack för helgen och kram till er båda! 

En bild från helgen när Otto Knows spelade Next to me, min favvolåt av honom.