Lifestyle by Ida!

My Bible

Idag står patientfallsarbete på mitt schema. Jag har blivit tilldelad en 3-årig tjej som har penicillinallergi med ensidig öroninflammation. Sånt här tycker jag är jättekul och intressant att grotta ner sig i. Det är mycket att tänka på t.ex. vilka alvernativ finns till penicilliner vid allergi, ska hon ens ordineras antibiotika över huvud taget, hur är hennes allmäntillståd, hur ser örat ut, är det perforerat? Det är mycket att fundera och resonera över. Läkemedelsboken och fass är mina biblar, där finns svar och rekommendationer om det mesta. 

Autumnjacket

Nu när det har varit så kallt under dagarna och speciellt på morgonen när det är tre grader och lägre så har det varit skönt med en varmare jacka. Själv har jag tagit fram min fodrade skepparkavaj som hängt med i många år från en superrea på H&M för länge sedan. Jag skulle gärna uppgradera den mot någon av dessa nedan.

                                                 Busnel- Victoria jacket // Busnel - Petra Coat

                                                           Maison Scotch- Coat // Busnel - Ina Jacket

 

Evening update and OOTD

Nu är jag äntligen färdig med alla föreberedelser inför morgondagens seminarium. Vilken lättnad i kroppen nu efter denna kväll med upptadering av datorn i sisådär hundra år.. 

Har ni sett vilket snyggt skal jag skaffat? Jag köpte det från iDeal of Sweden och det landade på posten igår. De har en massa fina skal som jag mer än gärna vill ha i flera mönster och färger

polotröja - Holly&Whyte // jeans - Now & Then // mobilskal - HÄR // halsband - nelly

Teknik i ett nötskal

Alltså hur lång tid ska detta ta? Precis när jag ska greja med min presentation till seminariet imorgon. Är det inte typiskt.

Home sweet home

Vilken helg det har varit. I fredagskväll/natt var vi på examens-födelsedags-inflyttningsfest hos vänner. Hade det jättetrevligt och det blev mycket skratt. När det sedan bar ut på uteservering tyckte jag det blev för kallt och gick hem och kröp ner i pyjamasen. Sedan på lördagen som jag i princip ända fram tills jag skulle till jobbet. Hann bara äta lunch innan jag fick lov iväg. Igår så grejade jag lite här hemma, tvättade en maskin och var ner med sopor och så jobbade jag ett kvällspass.
Imorse var jag i alla fall helt slut i kroppen när jag vaknade. S sa att klockan var 07:20 och att klockan ringt rep gånger redan! Ändå orkade jag inte "maka på" mig på morgon. Tog på kläder, åt lite havregurt och tog fram en varmare jacka. Det är verkligen höstkallt ute! Kaffet på långrasten var verkligen behövligt.
Har ni sett denna lightbox? Tycker den passar bra på byrån i vårt sovrum!

 

Lidingöloppet 2016

Tidigt i lördags morse åkte jag och S iväg mot Stockholm för att springa lidingöloppet på tremil för S och jag rosabandetloppet på en mil. S gjorde det med bravur på lördagen! Jag är otroligt nöjd över mitt lopp i söndags. Sprang loppet som bara gick uppåt och nedåt på en timme och nio minuter. Hade aldrig trott att jag skulle genomföra ett millopp för ett år sedan.. Jag kan till och med tänka mig att gör det igen. 

Vi bodde på scandic victoria towers som var ett fint hotell med trevliga rum. Restaurangen var mycket välbesökt underkvällen så det tog ett tag att få mat men det var helt klart värt väntan. Jag valde bort såsen och och bytte ut de kryddiga potatisklyftorna mot pommes pga min fruktosintolerans. På frukostbuffén hade be bra utbud av mjölkfritt, laktosfritt och mycket glutenfritt. 

 

New bed

Här kommer några bilder på sängen som kom i förrgår! Som jag har längtat efter den. Hade det dröjt en vecka till hade det varit tre månader (!!) sedan vi beställde den. Egentligen var det meningen att den skulle komma i mitten av augusti men det dröjde bra mycket mer tid... Sängen är i alla fall so otroligt skön att sova i. Än är det inte riktigt klart här i sovrummet. Än saknas sängbord och sänglampa. 

Ni ser att jag gillar grått. Tycker det är en fin färg som ger mig ro och lugn, perfekt när man ska sova på kvällarna! 

Pink Stripes

Idag har jag varit till universitetet på föreläsning på förmiddagen. Lunch åt jag hemma tillsammans med S innan han gick iväg på jobb. Nu i eftermiddag och kväll ska jag läsa en del, göra några hemsysslor (ta ner soporna) och greja inför helgen. 

Jag kan avslöja att hemleveransen var vår säng som vi beställde i början av juli... Jag har i alla fall sovit som en ängel inatt. 

Outfit of the day:

 

skjorta - Polo Ralph Lauren // jeans - Now & Then

Seminarium 2

Imorse hade vi seminarium om läkemdelesgruppen COXhämmare. Igår kändes magkänslan bra och det kändes som jag hade koll på det man skulle kunna. Idag på seminariet gick det väl sidsådär för allihopa. Vanligtvis får man (iaf vi) reda på innan man går om man är godkänd men inte idag. Igen hade någon uppfattning om hur det hade gått.  Så lättad jag blev när jag för en stund sedan loggar in på kau och läser "Seminarium 2 - Godkänd". 

Nu dröjer det ett tag innan nästa seminarium, så skönt!